Які продукти не варто вживати дітям

Просмотров: 195
Які продукти не варто вживати дітям

Вони насичують організм цінними вітамінами, мінералами, амінокислотами і навіть підходять для дієтичного харчування, якщо вживати їх в невеликій кількості.

Что такое кольцевая лампа со штативом диаметром 45 сантиметров и как ее выбрать. БЕСПЛАТНАЯ КОНСУЛЬТАЦИЯ от экспертов рынка кольцевого света 24/7. Звоните +38 (050) 418-04-04.

Вони не дуже корисні та призводять до проблем травлення.

Горіхи

Кешью, мигдаль, фундук, фісташки - кожен з цих видів горіхів володіє масою корисних властивостей. Вони насичують організм цінними вітамінами, мінералами, амінокислотами і навіть підходять для дієтичного харчування, якщо вживати їх в невеликій кількості.

Але для дитячого меню це далеко не найкращий продукт. Адже горіхи часто викликають алергічні реакції у малюків, а також призводять до підвищення маси тіла. Крім цього, твердим горіхом дуже легко вдавитися, тому їх не рекомендують давати дітям до 3 років.

Екзотичні фрукти

Найбільш безпечними для здоров'я крихти вважаються місцеві овочі, фрукти і ягоди. Що стосується екзотики, то від її вживання краще відмовитися.

Якщо ви хочете якось урізноманітнити меню своєї дитини, віддайте перевагу незвичайним видам місцевих продуктів, наприклад білій моркві. Такий овоч містить мінімальну кількість фарбувальних пігментів, але за своїм складом нічим не поступається моркві оранжевого кольору.

Спеції

Невелика кількість спецій не тільки не зашкодить людині, але і принесе користь здоров'ю. Однак, для зростаючого організму прянощі можуть бути небезпечні. Це пов'язано з їх складом - спеції містять дубильні речовини і ароматичні кислоти. Через це у малюка може виникнути роздратування шлунково-кишкового тракту або алергічна реакція.

Морепродукти

Незважаючи на те, що морепродукти багаті білком, поліненасиченими жирними кислотами і вітамінами, давати дітям їх також не варто. Креветки, мідії, кальмари і інші дари моря мають високі алергенні властивості, які негативно позначаються на процесі травлення. Вводити такі продукти в раціон дитини краще за все не раніше ніж в 5 років. При цьому не забудьте проконсультуватися з педіатром.

Гриби

Як відомо, гриби є джерелом важкозасвоюваного білка. Навіть дорослому шлунково-кишковому тракту складно дається перетравлення печериць, лисичок, опеньків та інших видів грибів. Для дітей вживання грибів і зовсім неприпустимо.

По-перше, вони мають властивість накопичувати шкідливі речовини. А по-друге, гриби здатні викликати у малюка розлад травлення. При цьому пробувати продукт дітям не рекомендується навіть в супах, салатах і інших стравах.

Знайомство з цим даром природи не повинно відбуватися раніше, ніж малюкові виповниться сім років.