6 корисних властивостей грудного молока

Просмотров: 206
6 корисних властивостей грудного молока

Завдяки грудному вигодовуванню малюк знайомиться з безліччю потенційних алергенів. Це, в свою чергу, знижує ризик виникнення алергії і негативних реакцій імунної системи.

Завдяки грудному вигодовуванню малюк знайомиться з безліччю потенційних алергенів. Це, в свою чергу, знижує ризик виникнення алергії і негативних реакцій імунної системи. А значить в майбутньому дитина буде захищена від зазначених захворювань.

Покращує роботу вилочкової залози

Доведено, що у дітей, що харчуються грудним молоком, вилочкова залоза більша, ніж у малюків, які перебувають на штучному вигодовуванні. Як відомо, саме вилочкова залоза відповідає за роботу імунітету на клітинному рівні. Чим більше вона розвинена, тим краще організм дитини буде протистояти бактеріям і різним інфекціям.

Діє як антибіотик

Саме до такого висновку прийшла команда вчених з Великобританії. Дослідники створили препарат на основі білка грудного молока. Виявилося, що він здатний боротися з мікроорганізмами, які стійкі до більшості антибіотиків.

Підвищує ефективність щеплень

Якщо годувати малюка грудьми під час вакцинації проти правця, кашлюку, дифтерії та вірусу грипу типу Б, то організм крихти буде виробляти більше антитіл до цих захворювань. А значить ймовірність зараження знизиться у декілька разів.

Підвищує місцевий імунітет сечовивідних шляхів

Як відомо, грудне молоко містить величезну кількість білка, який володіє потужними антибактеріальними властивостями. Але через те, що нирки дитини ще не можуть фільтрувати білки, вони накопичуються в сечовивідних шляхах.

Це означає, що малюк, якого мама регулярно годує грудьми, має набагато менше шансів зіткнутися з інфекцією або запаленням сечовивідних шляхів.

Формує здоровий шлунково-кишковий тракт

Разом з вітамінами і мінералами, які надходять в організм малюка з грудним молоком, він отримує пребіотики. Вони підтримують здорову мікрофлору кишечника, покращують стан слизової оболонки і перешкоджають розмноженню хвороботворних мікроорганізмів.