Дослідники з Університету Лаваля з'ясували: шоколад стимулює зростання плоду і позитивно впливає на плаценту. Крім того, він знижує ризик небезпечного ускладнення - прееклампсії.
Что такое кольцевая лампа со штативом диаметром 45 сантиметров и как ее выбрать. БЕСПЛАТНАЯ КОНСУЛЬТАЦИЯ от экспертов рынка кольцевого света 24/7. Звоните +38 (050) 418-04-04.
Багато жінок відчувають під час вагітності непереборну тягу до деяких продуктів.
Вони мріють про соліннях, гострої їжі і шоколаді. Дослідники з Університету Лаваля з'ясували: шоколад стимулює зростання плоду і позитивно впливає на плаценту. Крім того, він знижує ризик небезпечного ускладнення - прееклампсії.
У новому дослідженні взяли участь 129 жінок, які перебували на 11-14 тижнях вагітності. Учасницям двічі зробили УЗД Доплера. За допомогою даного методу вчені оцінювали індекс пульсації, що відображає швидкість кровотоку в судинах матки, плоду і плаценти.
Жінок розділили на дві групи. Перша група їла шоколад з високим вмістом флавонолів, а друга - з низьким. Протягом 12 тижнів учасниці щодня вживали по 30 грамів шоколаду. Фахівці стежили за жінками до пологів. Кровотік в судинах матки, плаценти і плода до кінця дослідження в учасниць з обох груп значно покращився.
Дослідники також оцінювали ризик прееклампсії, гіпертензії вагітних, вага дітей при народженні та масу плаценти. За всіма цими параметрами між двома групами не було відмінностей. Вчені прийшли до висновку, що шоколад корисний для плаценти і плода, незалежно від того, скільки в ньому флавонолів.