Що варто знати про рибу в раціоні вагітної

Просмотров: 58
Що варто знати про рибу в раціоні вагітної

Відразу попередимо, що від суші і ролів варто відмовитися, в раціоні вагітної має бути риба, яка добре термічно оброблена.

Відразу попередимо, що від суші і ролів варто відмовитися, в раціоні вагітної має бути риба, яка добре термічно оброблена. 

Риба відмінно засвоюється організмом, а також є джерелом фосфору, селену, магнію, йоду, вітаміну D, А і т.д. Омега-3 жирні кислоти (містяться в морській рибі) в складі зміцнюють імунітет вагітної, формують гостроту зору у дитини і визначають розвиток мозку.

Морська риба. Найбільш корисні види морських риб - червона риба (форель, лосось, кета і т.д.), сардина, скумбрія, оселедець, тріска, сом, камбала і сиг. Вживати можна 2-3 рази в тиждень, але правильно термічно обробляти. Риба не повинна бути сирою! Готувати можна на грилі, в духовці або на пару.

З річковою рибою потрібно бути обережними під час вагітності. Вона може бути заражена паразитами, які не завжди знищуються під час термічної обробки. Зараження глистами небезпечно для вагітної, так як може стати причиною викидня.

Хижа риба (тунець, акула, палтус, королівська макрель) може містити хімічні сполуки в м'ясі (наприклад, ртуть), що загрожує порушенням нормального розвитку нервової системи. У період вагітності краще обмежити вживання хижої риби.

Сушені та в'ялені делікатеси. Від них краще відмовитися під час вагітності, так як вони можуть містити бактерії роду лістерії, які небезпечні і для вагітної, і для плода.